Puhelin kysyy PUK-koodia

Jos puhelimesi kysyy PUK-koodia, löydät PUK-koodisi maksutta OmaElisasta.

Kirjaudu OmaElisaan ja siirry kirjautumisen jälkeen vanhaan OmaElisaan. Löydät PUK-koodisi sen jälkeen vanhan OmaElisan "Matkaviestintä"-välilehden etusivulta.

Asiakaspalvelussamme ja myymälöissämme veloitamme PUK-koodikyselyistä hinnaston mukaisen palvelumaksun, OmaElisasta saat PUK-koodisi maksutta.

Elisan yritysliittymien PUK-koodit löytyvät Yritysten OmaElisasta. Mikäli käytössäsi on yritysliittymä, ole yhteydessä yrityksesi puhelinyhteyshenkilöön tai pääkäyttäjään.

Mikä PUK-koodi on?

PUK-koodi on SIM-kortin yksilöllinen koodi, jolla saa avattua lukitun kortin, jos PIN-koodi on syötetty 3 kertaa väärin. PUK2-koodilla saa avattua lukittuneen PIN2-koodin myötä suljetut palvelut.

Poikkeustilanteet

Liittymää tai PUK-koodia ei löydy OmaElisasta

Jos liittymääsi tai PUK-koodia ei löydy OmaElisasta on todennäköistä, että liittymä on toisen henkilön nimissä. PUK-koodi voidaan luovuttaa ainoastaan liittymän omistajalle ja tällöin liittymän omistajan tulee kirjautua OmaElisaan ja tarkistaa PUK-koodi sinun puolestasi.

Mikäli tästä ei ole kyse, saat PUK-koodin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Puhelin ilmoittaa "SIM-kortti hylätty"

SIM-kortti lukkiutuu kokonaan, mikäli PUK-koodi syötetään väärin 10 kertaa. Puhelin ilmoittaa tällöin "SIM-kortti hylätty". Tämän jälkeen liittymän saa käyttöön vain uudella SIM-kortilla. Uuden SIM-kortin voit hakea lähimmästä Elisan myymälästä, SIM-kortin vaihdosta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

 

Etsitkö ohjetta PIN-koodista tai puhelimen suojakoodista? Katso ohjeet oheisista linkeistä!

Ota yhteyttä asiakaspalveluun ›

‹ Takaisin

Oliko tästä ohjeesta sinulle apua?

Todella paljon

Ei yhtään

Miten voimme parantaa tätä ohjetta?

Huomioithan, että emme käsittele tätä kautta tulevia liittymämuutos- tai yhteydenottopyyntöjä.
Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme >

Kiitos vastauksestasi!

Oletko jo tutustunut Palstaan? Tervetuloa keskustelufoorumillemme kysymään neuvoja, antamaan palautetta ja tapaamaan elisalaisia asiantuntijoita.