Elisa Kirja -sovellus

Kätevin tapa käyttää Elisa Kirjaa on lukea e-kirjat ja kuunnella äänikirjat Elisa Kirja -sovelluksella. Voit ladata sovelluksen veloituksetta laitevalmistajasi sovelluskaupasta.

Sovellus on saatavilla iOS- Android- ja Windows-puhelimiin. Huomioitavaa on, että Windows-puhelimella voit kuunnella ja käyttää ääni- ja kuvaäänikirjoja, mutta e-kirjoja Windows-puhelimella ei ole mahdollista lukea. Sovelluksissa esiintyy pieniä eroja sen mukaan mikä käyttöjärjestelmä on kyseessä ja onko kyseessä puhelin vai tablet-laite.

Suosittelemme aina uusimman sovellusversion käyttämistä. Mikäli sinulla on ongelmia kirjojen lataamisen tai lukemisen kanssa tarkista, että käytössäsi on uusin sovellusversio.

Sovelluksen käyttöönotto

Löydät ohjeet sovelluksen käyttöönottoon Elisa Kirja -palvelun käyttöönotto -ohjeesta.

Sovelluksen käyttäminen

Kirja-sovelluksen näkymät

Sovelluksessa on kolme näkymää joiden välillä voi liikkua pyyhkäisemällä näyttöä sivuttain.
 
  • Viimeisimmät -näkymässä näkyy viimeiseksi ostetut ja luetut kirjat
  • Laitteella-näkymä näyttää kaikki laitteelle ladatut ja lukuvalmiit kirjat
  • Kaikki kirjani -näkymä näyttää kaikki ostamasi kirjat ja täältä voit myös ladata kirjat uudelleen

Näkymä päivittyy esimerkiksi kirjaoston jälkeen kun pyyhkäiset näyttöä alaspäin.


Kirjan lukeminen ja lisätoiminteet

Sivut kääntyvät reunoja koskettamalla. Sivun toiminnot saat näkyviin koskettamalla sivun keskiosaa joko pitkään tai täppäämällä sivua. Kosketuksen pituudesta riippuu mikä näkymä tulee esille.

  • Lyhyellä kosketuksella pääset säätämään esim. fonttikokoa ja valoa.
  • Pitkällä painalluksella pääset esim. kopiomaan tekstiä, lisäämään omia kommentteja, jakamaan otteen sähköpostilla tai sosiaalisessa mediassa.

Klikkaamalla rivi-ikonia, pääset tarkastelemaan omia kirjanmerkkejä ja kommentteja, sisällysluetteloa, poistamaan kirjan tai lukemaan kirjan takakannen.

Äänikirjan kuuntelu ja toiminteet

Lataa ostettu äänikirja laitteelle kohdasta Viimeisimmät tai Omat kirjat. Klikkaa ikonia jolloin kirja latautuu laitteelle tai ladattu kirja lähtee toistamaan.

  • Nuolinäppäimillä pääset eteen/taaksepäin joko 30 sekuntia tai kokonaisen kappaleen.
  • Torkkukytkimestä voit asettaa toiston päättymään tietyn ajan kuluttua.
  • Plus-kohdasta voit lisätä kirjanmerkin.

Ostetun kirjan lataaminen

Ostettu kirja ilmestyy sovellukseen kohtaan Viimeisimmat ja Omat kirjani. Kirjan päällä lukee Lataa. Klikkaa kirjan kuvaketta ja kirja latautuuu laitteellesi. Latauksen tila näkyy kirjan päällä prosentteina. Jos kirja ei ilmesty sovellukseen, pyyhkäise näyttöä alaspäin päivittääksesi näkymän
 

Huomioithan että kirjan lataaminen mobiiliyhteydellä käyttää dataa jonka käytöstä ulkomailla yleensä veloitetaan erikseen. Suosittelemme kirjojen lataamista laitteelle ennen matkaa tai wlan-verkossa.

Ostetun kirjan poistaminen laitteelta

Kirja on mahdollista poistaa laitteelta painamalla kirjan etukantta pitkään ja tämän jälkeen valitsemalla Poista laitteelta. Kirja on mahdollista ladata uudelleen koska vaan näkymästä Kaikki kirjani.
 

Jos saat lataamisessa virheilmoituksen, poista kirja laitteelta, kirjaudu sovelluksesta ulos ja takaisin ja kokeile lataamista uudelleen.

Kirjan ostaminen

Kirjoja voi ostaa tietokoneella kirjautumalla ensin palveluun sekä suoraan Androidin Kirja-sovelluksella menemällä kauppaan vasemman yläkulman kuvakkeesta.

Muilla päätelaitteilla (esim. iPad ja Windows Phone) kirjoja voi ostaa ainoastaan kirjautumalla laitteen omalla selaimella Kirja-palveluun.

 

‹ Takaisin

Oliko tästä ohjeesta sinulle apua?

Todella paljon

Ei yhtään

Miten voimme parantaa tätä ohjetta?

Huomioithan, että emme käsittele tätä kautta tulevia liittymämuutos- tai yhteydenottopyyntöjä.
Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme >

Kiitos vastauksestasi!

Oletko jo tutustunut Palstaan? Tervetuloa keskustelufoorumillemme kysymään neuvoja, antamaan palautetta ja tapaamaan elisalaisia asiantuntijoita.