Liittymän siirto toiselle sopijalle

Elämäntilanteiden muuttuessa voi tulla tarpeelliseksi muuttaa esimerkiksi täysi-ikäiseksi tullut lapsi liittymän sopijaksi.

Elisan Saunalahti matkapuhelinliittymän sopijan vaihto

Voit tilata sopijan vaihdon maksutta OmaElisasta, kohdasta Vanhaan OmaSaunalahteen > Yleiset > Sopijan vaihto. Siirry tilaamaan linkistä "Tilaa sopijan vaihto".

Katso tarkemmat ohjeet tilaamiseen

Siirrettävissä olevat palvelut:
1.
Valitse listasta ne liittymät, jotka haluat siirtää uudelle sopijalle.

2. Valitse, jos haluat säilyttää liittymien käyttäjätiedot ennallaan.

Nykyinen Elisan Saunalahti- asiakas:
3.
Täytä tämä kohta, jos olet siirtämässä liittymiä henkilölle, jolla on jo Saunalahti- liittymiä ja siirrettävät liittymät halutaan samalle laskulle niiden kanssa.

Siirry eteenpäin valitsemalla "Hae Tiedot".

Uusi asiakas:
4.
Täytä tämä kohta, jos uudella sopijalla ei ole ennestään Saunalahti- liittymiä tai siirrettävät liittymät halutaan omalle laskulleen. Siirry eteenpäin valitsemalla "Seuraava".

 

5. Seuraavalla koontisivulla näet, mitä liittymiä ja lisäpalveluita on tilattu siirrettäväksi. Siirron yhteydessä poistuvat lisäpalvelut on listattu kohdassa "Poistuvat lisäpalvelut" (valikoimasta poistuneita lisäpalveluita ei voida siirtää).

6. Viimeistele tilaus painamalla "Vahvista tilaus"

Tilauksen jälkeen

Muutos astuu voimaan vasta, kun uusi sopija on hyväksynyt tilauksen. Tilauksen jälkeen uusi sopija saa sähköpostin/kirjeen, jossa pyydetään hyväksymään tilaus. Tilauksen voi hyväksyä OmaElisassa, johon uusi omistaja pääsee kirjautumaan Elisa-tunnuksella. Hyväksyntä tehdään verkkopankkitunnuksilla ja aikaa hyväksymiselle on kuukausi.

Huom! Uusi sopija pääsee hyväksymään muutoksen kirjautumalla OmaElisaan, valitsemalla sieltä "Siirry OmaSaunalahteen" ja valitsemalla tämän jälkeen "Yleiset" -otsikon alta kohdan "Sopijan vaihto." Valitsemalla tältä sivulta linkin "Selaa avoimia tilauksia" löytyy avoin siirtotilaus joka uuden sopijan tulee hyväksyä.

Sähköpostin/Kirjeen mukana lähetetään myös valtakirja, jolla muutoksen voi hyväksyä kirjallisesti, jos uudella sopijalla ei ole verkkopankkitunnuksia.

Muutos astuu voimaan vuorokauden vaihteessa vastaanottajan hyväksymisestä. Muutoksen yhteydessä Elisa tarkistaa uuden sopijan tiedot (osoitetiedot, luottotiedot ja maksuhistorian), joten muutoksessa saattaa kestää kauemmin. Viive voi johtua esimerkiksi epäselvyyksistä osoitetiedoissa. Mikäli liittymän siirtoon tulee este, ilmoitetaan siitä liittymän sopijalle kirjallisesti.

Jos sopijanvaihto ei onnistu OmaElisassa, voit tilata muutoksen lomakkeella. Lomakkeella tilatuista sopijan vaihdoista veloitamme hinnaston mukaisen palvelumaksun. Liittymän omistussuhteen muutos -lomake

Hyvä tietää sopijan vaihdosta

  • Liittymään kytketyt lisäpalvelut siirtyvät uudelle sopijalle lukuun ottamatta myynnistä poistuneita lisäpalveluita, esimerkiksi Saunablog.
  • Ennen muutoksen toteutumista on nykyisellä sopijalla oikeus tehdä sopimusmuutoksia liittymään tai irtisanoa liittymä.
  • Nykyinen sopija vastaa laskuista ja liittymän käytöstä siihen asti kunnes muutos on onnistuneesti viety loppuun.
  • Sopijan vaihtoa ei voida toteuttaa, mikäli liittymällä on siirtotilaus toiselle operaattorille tai liittymätyypinvaihto kesken.
  • Sopijanvaihtoa ei voi tehdä suljetulle liittymälle.

Elisan Saunalahti laajakaistaliittymien ja lisäpalveluiden sopijan vaihto

Laajakaista-liittymien ja lisäpalveluiden (mm. sähköposti) siirto toisen henkilön omistukseen tapahtuu alta löytyvällä valtakirjalla. Samalla valtakirjalla voit tilata laajakaistan sopijan muutoksen myös silloin, kun toinen tai molemmat osapuolista ovat yrityksiä.

Täytä valtakirja ja toimita se Elisalle postitse, sähköpostin liitteenä tai faksilla (yhteystiedot löydät valtakirjasta). Huomioithan, että valtakirjaan tarvitaan suostumus sekä luovuttavalta että vastaanottavalta taholta.

Valtakirja: Laajakaistan siirto toisen henkilön omistukseen

Luottokauppasopimuksille (esim. modeemi tai nettitikku osamaksulla) ei voida tehdä sopijan vaihtoa, vaan luottokauppasopimuksen jäljellä olevat maksut jäävät nykyisen omistajan maksettavaksi.

Jos haluat vain muuttaa liittymäsi laskun saajan tiedot, voit tehdä sen OmaElisassa kohdassa Vanhaan OmaSaunalahteen > Yhteystiedot.

Elisan matkapuhelinliittymän sopijan vaihto

OmaElisan Matkaviestintä-välilehdeltä Liittymän omistaja -kohdasta voit tarkistaa, kuka omistaa kyseisen liittymän.

Sopijan vaihdon voit tehdä täyttämällä alla olevan Sopijan vaihto -lomakkeen ja numeronluovutusvaltakirjan. Täytä lomakkeet huolellisesti ja lähetä ne asiakaspalveluumme. Tarkemmat ohjeet löydät lomakkeilta, lisätietoa saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme.

Sopijan vaihto -lomake

Numeronluovutusvaltakirja

Sopijan vaihdon voi tehdä myös myymälässä. Voit asioida myymälässä yhdessä nykyisen sopijan kanssa tai pyytää nykyiseltä sopijalta täytetyn numeronluovutusvaltakirjan. Elisan myymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Liittymän sopijanvaihdosta veloitetaan hinnaston mukainen muutosmaksu.

Kun sopijan vaihto on tilattu

Sopijan vaihdossa kestää noin 1 viikko.

Hyvä tietää sopijan vaihdosta

  • Ennen muutoksen toteutumista on nykyisellä sopijalla oikeus tehdä sopimusmuutoksia liittymään tai irtisanoa liittymä.
  • Nykyinen sopija vastaa laskuista ja liittymän käytöstä siihen asti kunnes muutos on onnistuneesti viety loppuun.
  • Sopijanvaihtoa ei voida toteuttaa, mikäli liittymällä on siirtotilaus toiselle operaattorille tai liittymätyypinvaihto kesken.
  • Sopijanvaihtoa ei voi tehdä suljetulle liittymälle.

Elisan laajakaistaliittymän sopijan vaihto

Omistussuhteen muutos on helpointa tehdä joko ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai käymällä Elisan myymälässä yhdessä sen henkilön kanssa, joka on ottamassa liittymää omiin nimiinsä. Varautukaa todistamaan henkilöllisyytenne Elisa myymälässä asioinnin yhteydessä.

 

‹ Takaisin

Oliko tästä ohjeesta sinulle apua?

Todella paljon

Ei yhtään

Miten voimme parantaa tätä ohjetta?

Huomioithan, että emme käsittele tätä kautta tulevia liittymämuutos- tai yhteydenottopyyntöjä.
Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme >

Kiitos vastauksestasi!

Oletko jo tutustunut Palstaan? Tervetuloa keskustelufoorumillemme kysymään neuvoja, antamaan palautetta ja tapaamaan elisalaisia asiantuntijoita.